Најновије

Руси почели да туку трећу украјинску линију одбране Славјанск-Краматорск-Константиновка

Украјина и њени западни покровитељи и наредбодавци назаустављиво губе на „јужном фронту“. Исто ће проћи и ако покушају контранапад северно од Харкова или према Изјуму.

Фото: РИА

И Генералштаб Оружаних снага Украјине признао је да је руска војска прешла у офанзиву у Херсонској области. И да атакују према Николајеву око Високопоља и Потемкина, где су украјинске снаге протеклих дана покушавале са својим првим значајнијим контранападом.

Укри су опкољени на левој обали, а на десну су Руси извели падобрански десант.

Портпарол руског Министарства одбране генерал-потпуковник Игор Конашенков  изјавио је да је Кијев током 3. септембра у борбама источно од Николајева Кривог Рога изгубио више од 330 војника.

Плус: 13 тенкова, 19 борбених возила пешадије, 12 других борбених оклопних возила, 11 камионета са тешким митраљезима“.

А Москва тек сада „додаје гас“.

Шаље и на јужни и на донбаски фронт и према Харкову нове, свеже јединице са савременом ратном техником.

Почела је да користи и бомбардере Су-34 који већ праве дар-мар међу Украјинцима јер користе бомбе е од 500, 1000 и 1500 килограма.

Експерти тврде да Русија тих бомби, које се после избацивања из Су-34 према циљу крећу као једрилице, има и за рат са целим НАТО. А могу се бацати и са удаљености од 40 километара.

Иначе, судећи по циљевима који се туку – Руси већ почињу ракетно-артиљеријску припрему за удар на трећу украјинску донбаску линију одбране Славјанск-Краматорск-Константиновка.

Конашенков је саопштио  да су руске Ваздушно-космичке снаге `преорале`  положаје украјинске  95. десантно-јуришне бригаде код Славјанска. Уништивши притом више од стотину украјинских војника и 14 јединица оклопних и моторних возила.

Код Константиновке су разаране позиције које држи украјинска 93. механизована бригада која је изгубила до 120 војника.

Руска војска је Укрима досад уништила: 286 авиона, 151 хеликоптер, 1.867 беспилотних летелица, 372 ПВО ракетна система, 4.776 тенкова и других оклопних борбених возила, 824 вишецевна ракетна бацача.

Украјински терористи настављају гранатирање центра Горловке, као и села Зајцево. Снимак и фотографије можете погледати ОВДЕ.

Извор: Факти

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА