Најновије

ВУКАДИНОВИЋ: Француско-немачким предлогом се тражи узајамно признавање

Француско-немачким предлогом за решавање питања Косова и Метохије се, према оцени уредника часописа ''Нова српска политичка мисао'' Ђорђа Вукадиновића, дефакто тражи узајамно признавање. "Предлог је вешто спакован и нема неких ранијих формулација које би се могле назвати и безобразним, али има неприхватљивих ствари. Тражи се рецимо да се Србија не противи чланству Косова и Метохије у било којој међународној организацији", рекао је Вукадиновић за Танјуг и додао да се више у њему ''не користе ни еуфемизми Београд и Приштина, него Србија и Косово''.

Ђорђр Вукадиновић (Фото: Јутјуб)

Говорећи о разговорима које је председник Србије Александар Вучић имао у петак са тзв. великом петорком, оценио је да су они ''били отворено и брутално завртање руку и стављање на сто нечега што не знамо тачно шта је, али је свакако нека врста уцене''.

Вукадиновић је изнео став да је власт погрешила што је потписала Бриселски споразум, јер и он, како је рекао, садржи елементе признања косовске независности, а Србија је испунила доста болних ствари из овог споразума док Приштина није.

"Њиме је Србија пуно дала. Сада се фактички тражи признање Косова, а није испуњена ниједна ставка приштинске обавезе од пре 10 година из Бриселског споразума", рекао је он.

Изнео је став да српска влада не би могла да има другачији став према француско-немачком предлогу, осим да не можемо о њему ни да разговарамо, а не да га потпишемо док се не испуне кључне тачке Бриселског споразума.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА