Најновије

БОЦАН-ХАРЧЕНКО ОДГОВОРИО ХИЛУ: Запад даје предност уценама, претњама и извртању руку

Амбасадор Русије Александар Боцан Харченко оценио је данас, у коментару изјаве амбасадора САД Кристофера Хила, да је Србија већ почела да плаћа превисоку цену за своју уздржаност по питању санкција Русији, да Запад, уместо равноправне сарадње, даје "предност уценама, претњама и извртању руку, настоји да ограниче суверенитет земље".

Александар Боцан-Харченко (Фото: Амбасада Русије у Београду)

Боцан Харченко наводи да "осветничка политика није руска метода, "него искључиво западна".

Амбасадор Хил "позива Београд да се придружи нелегитимним једностраним санкцијама ЕУ према Русији", а "знајући да се томе противи огромна већина Срба, покушава да их преваспита неоснованим тврдњама", рекао је руски амбасадор поводом Хилове изјаве да Србија плаћа превисоку цену за своју уздржаност по питању санкција Русији.

"Високу цену за одсуство жеље да кажем без увијања да се заједно са ЕУ ступи у рат против Русије (према речима министра спољних послова Немачке) одређују за Београд сами Западњаци. Уместо равноправне сарадње, дају предност уценама, претњама и извртању руку, настоје да ограниче суверенитет земље", навео је руски амбасадор.

Боцан Харченко је саопштио да очување сарадње са Русијом у пуном формату Београду доноси очигледне предности и навео да Русија рачуна да ће "убудуће, захваљујући обостраној доброј вољи, тај списак бити проширен.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА