Најновије

СЛАВЈАНСК - ТАЧКА ПРЕЛОМА: Бахмут пада, немачки тенкови крећу на Русе! Имали смо спремних 1.000 војника за КиМ!

Када буде пао Бахмут, а пашће врло брзо, пашће и морал украјинских санга, јер су ту Украјинци поднели највеће жртве. Претходно је пао Соледар, а ова два града су била штит према Славјанску, рекао је артиљеријски пуковник у пензији Жарко Пецић, гостујући у емисији Луча канала Прави одговор. 

Како је навео, најинтензивније борбе воде се на потезу од Угљедара до Северска. 
- Ту је најжешће утврђена украјинска одбрана. Друга линија је одмах иза ње, а то је Славјанск, Краматорск и Констатиновка. У Краматорску је команда украјинских снага за Доњецк, али кључ није Краматорск, већ Славјанск – сматра пуковник Пецић. 

Он је то образложио речима да се преко Славјанска отварају путеви према Харкову и према дубини територије. 
- И он је управо преломна тачка. Није преломна ни Бахмут, ни Краматорск, већ Славјанск – истакао је саговорник. 
Према речима пуковника Пецића, офанзива руских снага може се очекивати када се број руских војника повећа на дупло од броја украјинских. 

- За неко стизање до пољске границе или пресецање Украјине на пола, или стизање до Кијева, требаће доста времена, и доста снага. Није довољан овај број људи који су Руси мобилисали – констатовао је Пецић. 

Он је рекао да ће присутво немачких тенкова „леопард“ посебно мотивисати руске војнике који памте немачке тенкове из Другог светског рата и да ће се из разлога поноса посебно трудити да уништавају управо ове тенкове. 

Говорећи о Косову и Метохији, рекао је да је 2000. године било спремно 1.000 одабраних војника за повратак на Косово и Метохију и да је већ било одређено да ће углавном ићи на границе према Албанији. Међтуим, од тога се одустало након промене власти у Србији. 

- Сведок сам да је та војска била спремна, и обучена и припремљена и требало је само да добију сигнал да крену. Међутим, тада је Војислав Коштуница био председник, и без објашњења, без ичега је само речено да се тај одред расформира – сведочи Пецић.

Он је казао да су „све власти од 2000. године наовамо нанеле штету“. 
- НАТО је у том периоду прво девастирао војску скроз. Кад је 2007. уништио војску, тек тада је признао лажну државу Косово. Што је није признао 2003. године? Зато што смо још били нека релевантна сила – уверава пуковник Пецић. 
Он је казао да је и након тога настављено штено понашање различитих власти. 

- Она власт од 2007. до 2012. године потписала је низ штетних споразума, ИПА, СОФА, Еулекс... Да могу да се шетају кроз Србију и чине шта год хоће, а да не одговарају никоме. А 2012. године долази погубан Бриселски споразум, када је учињен низ уступака лажној држави. Ми смо сада дошли до дна – истакао је он.

Пецић је рекао да се плановима за предају Косова и Метохије треба супротставити на улици у што већем броју. 
- Зашто нас излази толико да можемо да се пребројавамо? Зашто не изађе милион људи и да кажемо, ево милион људи смењује власт тренутно? – упитао је Пецић. 

Он је рекао да Косовске безбедносне снаге броје сада 5.000 припадника, да имају 3.000 резервног састава, да се обучавају и да почињу да набављају лакше наоружање. А како је рекао, већ се обучавају њихови припадници и за пилоте борбених авиона, „које још немају, али су очигледно у плану, чим обучавају пилоте“. 

Он је говорио и војним могућностима Србије да поново успостави власт на Косову и Метохији и шта нам је за то потребно. О томе гледајте у емисији. 

Генерал Залужни открио војном врху САД украјинске губитке: Цифра је страшна

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА