Најновије

Ново од Миодрага Мајића „У име народа" и нове приче

Допуњено издање, са осам нових прича у издању Вулкан издаваштва.

Фото: Вулкан


Збирка прича "У име народа“ први пут је угледала светлост дана 2019. године. У њој су обједињени текстови које је Миодраг Мајић писао и објављивао на свом интернет порталу Блог судије Мајића“. Већ тада је његова проза привукла пажњу читалачке публике,“ те се може рећи да је ова књига увертира за све оно што ће потом уследити, романи Миодрага Мајића данас су међу најчитанијима у оквиру савремене домаће књижевне продукције.

У продаји је допуњено издање књиге „У име народа“, у коју су уврштене и приче које су настајале касније, оне су обједињене под насловом „Нове приче“. Препознаћете у њима исту поетичку нит као у првом издању ове књиге, што сведочи о пишчевој доследности у начину литераризације, односно транспоновању стварности у текст, али и о личној истрајности у идеји да се истина изговори гласно – у име народа.

Јер само ценећи и разумевајући неразумно, бићете у могућности да у пуној мери одговорите захтевима данашњице. Захтевима које пред вас постављају наши савремени хероји, те безимене инкарнације гуруа бесмисла, нашег вечног јунака Гвоздена Секире.

У предговору књиге Александар Јерков бележи: „У романима Миодрага Мајића одиграва се слична поетичка битка као и у овим прозама, води се спор између судског и правничког искуства, јавног и политичког деловања, популарне литературе и књижевности. Господин Миодраг Мајић, судија, доктор правних наука и писац, ту где његова проза досеже књижевност може да издржи строг суд књижевне критике, а читање његових књига је и мимо тога за препоруку.“

„За збирку прича У име народа ћу увек бити посебно везан, имајући на уму да је реч о мом првом објављеном прозном делу. Драго ми је што је, након неколико година током којих је није било у књижарама, издавачка кућа Вулкан издаваштво одлучила да је поново објави са још осам нових прича. Надам се да ћемо на овај начин обрадовати и читаоце који су у претходном периоду изражавали интересовање за овим штивом“, изјавио је Мајић поводом објављивања своје књиге.

Допуњено издање књиге „У име народа“ Миодрага Мајића доступно је на сајту vulkani.rs и у књижарама Вулкан широм Србије.

Извор: правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА