Најновије

Ново из Чаорбне књиге: Нејтан Невер и "Лига правде:Дупли универзум"

Едиција "Оловка, туш и перо" у броју 515 доноси други број сарадње издавачких кућа из Италије Серђо Бонели и америчког гиганта ДЦ Комикс.

Фото: Чаробна књига

Овог пута кросовер чине јунаци из Агенције Алфа и Лиге Правде. 

Нејтан (или раније познатији као Натан) Невер је протагониста добро осмишљене СФ футуристичке саге која у Италији излази још од 1991. године и која је производ сарадње на којој раде сценариста Микеле Меда и Бепи Виња, који су, заједно са Адријаном Баронеом, аутори и овог стрипа.
Главни Неверови сарадници су научник Сигмунд Багинов и опасна Легс Вивер.

Са друге стране, Лига Правде је познати бренд куће ДЦ Комикс, који чине најпознатији заштитни знакови ове франшизе, Бетмен, Супермен, Чудесна жена, Муња (Флеш), Аквамен, Атом, Киборг и остали.

Циљ обе организације која окупља толике јунаке јесте заштита планете од зликоваца свих врста.

Овог пута су зликовци заиста опасни, ради се о технодроидима које предводи господарица Селена, и који су мешавина људи и машина и долазе из далеке будућности. 
За све своје проблеме Селена окривљује Нејтана, а уз помоћ верног Урануса прави план освете и то преко проласка кроз димензионалне прозоре како би се суочила са непријатељем.
За тај план јој је неопходан и Киборг, такође пола човек - пола машина, лукаво успева да га увуче под своју контролу доласком у еру Лиге Правде, а онда се устремљује директно у еру Агенције Алфа на њихово уништење.

Али, у Нејтаново време не долази само Селена, већ и друштво на челу са Бетменом и Суперменом.

Ко ће имати какве моћи у епохи Агенције Алфа, да ли је Супермен баш толико супериоран, шта се дешава са Киборгом, кроз маштовиту причу нам одговарају аутори.

Ранијим читаоцима Нејтана Невера (а Чаробна књига је издала два сјајна издања са овим јунаком) је познато да Меда и Виња дају добра решења и нуде интересантна виђења будућности.
Кроз овај кросовер држе пажњу читалаца и успевају да укомпонују велики број јунака у питку причу са, наравно, срећним крајем.
Све похвале и за визуелно издање иду цртачи Серђу Ђарду.

У очекивању следећих књига као производа сарадње ова два издавача, препорука је да купите Дупли универзум и да са најмлађим члановима породице уживате у читању.
 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА