Најновије

БЕЛИ МЕДВЕДИ: Мигранти пролазе некажњено за силовања у Немачкој!

Сексуални напади које је током прославе Нове године пријавило око 1.000 жена у немачком граду Келну, према закону те земље, можда неће бити ни сматрани прекршајем.

Једно од силовања у новогодишњој ноћи у Келну (Фото: ЈуТјуб)

Тренутно у Немачкој Закон против силовања укључује да жртва мора да докаже да се физички опирала нападачу и да је вербално поручила "не".
"Немачки закон прихвата да мушкарци имају право да додирну жену, да имају сексуални однос са њом. То је у реду, уколико жена не покаже веома снажан отпор", рекла је уредник магазина "Ема" Шантал Луис, преноси британски Индипендент. Према њеним речима, реч је о специфичној ситуацији, јер према логици закона, чак иако вас додирује по грудима и интимнијим деловима тела починилац не крши регулативу јер то чини веома брзо и немате времена да реагујете. "Чини се чудним и лудим, али такав је закон у Немачкој", каже она. Закон пажњу усмерава на снагу починиоца и потребно је да постоји непосредна опасност по живот или удове и да би пред судом доказала да је силована, жена мора да докаже да је пружала физички отпор нападачу и то са модрицама или другим повредама на телу. "Морате показати насиље почињено над вама. Ако немате да покажете физичку повреду, ако нисте повређени, немате модрица, онда неће бити ни пресуде", рекла је члан Адвокатске коморе Ненси Гаге-Линднер. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА