Најновије

Одржан помен Милици Ракић у Батајници и протест против НАТО злочинаца (ФОТО)

На дан погибије Милице Ракић, у насељу Економија у Батајници одржан је помен малој новомученици и свим цивилним жртвама и погинулим војницима и официрима за време агресије НАТО 1999. године.

Фото: Покрет за Србију

Помен је одржан поред спомен-чесме, подигнуте пре три године у њену част.
Затим је на суседном игралишту спортског центра „Милица Ракић“ одржан протест под геслом „Србија без НАТО-а, јер злочини не престају". Организатори помена и протеста били су Покрет за Србију и удружење Част отаџбине Републике Српске.

На протесту су говорили Зоран Самарџић, председник Покрета за развој Батајнице, у име грађана овог београдског насеља, а затим Саша Рудић, потпредседник Покрета за Србију, Пуковник Бранислав Окука, ратни командант специјалног одреда полиције Републике Српске, председник Извршног одбора удружења Част отаџбине, Пуковник Љубинко Ђурковић, ратни командант одбране Кошара, командант херојске 125. моторизоване бригаде, потпредседник Покрета за Србију, адвокат Горан Петронијевић, шеф тима одбране Радована Караџића, заменик председника Покрета за Србију, Душан Козић, ратни председник Владе Републике Српске, члан Одбора оснивача удружења Част отаџбине, и Владимир Кршљанин, амбасадор СРЈ, књижевник и научни радник, председник Српског одељења Међународне словенске академије из Москве, председник Покрета за Србију.

Водитељ скупа је била Катарина Момировић, студент из Београда, вршњакиња Милице Ракић. - НАТО је створила она иста олигархија која вековима предводи крсташке, колонијалне и империјалистичке ратове, када помоћу Хитлеровог Трећег Рајха није успела да сруши цивилизацију, већ је доживела тежак пораз. НАТО је политичко и војно језгро савремене империје, антицивилизација, алијанса за покоравање света, чији је један од деривата Европска Унија. Чак нескривено носе и заједничко име – „евроатлантске интеграције“ и имају исту формалну престоницу – Брисел. НАТО фашизам је савршенији од Хитлеровог. Његов терор трпимо већ 25 година. Најпре смо му се 10 година успешно и херојски супротстављали, толико успешно да и 15 година пошто нас је НАТО формално окупирао, свет и даље верује у нас. Будимо и ми непоколебљиви у својој вери - рекао је Владимир Кршљанин.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА