Најновије

СТОП ПРИШТИНИ! Још једна победа наше дипломатије над лажном државом Косово!

Српска дипломатија спречила је у суботу у Паризу да лажна држава Косово постане члан Међународне организације за вино и лозу.

Приштина (Фото: Википедија)

Чланице те организације, након вишедневног лобирања наших дипломата, изјасниле су се да Косово не може да постане пуноправни члан све док Уједињене нације не донесу одлуку о пријему у ову најважнију светску организацију.
У париској дебати учествовала је 31 светска држава, а после одбајања да Косово постане члан Унеска, ово је још једна међународна "утакмица" на којој су приштинске аспирације доживеле фијаско.
Наше дипломате тумаче да је сада већ тренд да непризната држава не успева да се пробије до пуноправног чланства светских форума и организација. Нова дипломатска победа извојевана је највише уз помоћ Аргентине, Бразила, Русије и Кипра који су се децидно успротивили учлањењу Приштине. Њихов аргумент је био да је и сам захтев правно неоснован, па као такав непостојећи не може ни да дође на дневни ред заседања. Иако су признале Косово, такве аргументе против убацивања Приштине у званични двени ред на крају дебате су прихватили и Италија, Немачка, Швајцарска, Португалија, Француска... Најјачи заступници захтева да Косово буде примљено били су Аустралија, Нови Зеланд и Турска. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА