Најновије

Референдум показао да имамо већи проблем него што се нама чини

Коалиције НАДА коју чине ДСС и ПОКС, указала је на бројне неправилности током спровођења референдума о промени Устава.

"Само онда када будемо успели да ослабимо мало политичке странке у овој земљи ћемо успети да смањимо њихов утицај на медије, на финансијске токове, па и на правосуђе. Најбољи начин да имате независно правосуђе је да смањите утицај политичких странака", казао је председник ДСС Милош Јовановић на конференцији за новинаре у просторијама Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС).

Према његовим речима, смањивање политичког утицаја је могуће променом изборног система што је главни приоритет коалиције НАДА.

Он је казао да референдум о уставним променама у области правосуђа, који је одржан у недељу, указује на "врсту озбиљне неозбиљности" од начина на који је референдум организован и спроведен, па до тога на који начин су саопштени резултати.

Јовановић је казао да уколико председник Србије Александар Вучић сматра да је нормално да он саопштава резултате референдума пре Републичке изборне комисије (РИК) јер странка на чијем је челу, како је Вучић навео, има боље софтвере од РИК-а, "онда имамо већи проблем него што се нама чини".

Он је навео да су током гласања на референдуму забележене бројне неправилности, наводећи да одређени број контролора коалиције НАДА није добио решење изборних комисија, наводећи и да "знају" да је било проблема са записницима.

Конференцији је присуствовао и нови председник ПОКС и кандидат за градоначелника Војислав Михаиловић.

Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА