Најновије

"ХЕЛАС ЖУРНАЛ": Тзв. Косово у Савету Европе је удар и на Србију и на Грчку

Подршком пријему тзв. Косова у Савет Европе, грчки посланици у Парламентарној скупштини Савета Европе (ПССЕ) подржавају кршење међународног права и противрече свим европским принципима о једнакости и поштовању мањина, пише грчки лист „Хелас журнал”.
Православна Грчка побеђује!

Православна Грчка побеђује!

Према писању професора на Демокритовом универзитету у Тракији Јоргоса Павлоса за тај лист, ако за месец дана Комитет министара СЕ подржи предлог Доре Бакојани за интеграцију тзв. Косова у СЕ, „грчки министар спољних послова ће суштински поставити споменик широм Грчке и дати зелено светло за косовизацију целе земље, а не само регионалне Грчке”.

„У суштини, ако грчки политичари не разумеју злочин који чине предајући српски народ апетитима албанских заговорника Косова, они ће бити одговорни за злочин, не само против српског, већ и грчког народа”, закључује грчки професор.

Бојим се да ће тзв. Косово бити прва непризната држава која ће на министарском нивоу постати чланица Савета Европе, предвиђа Павлос.

Он је оценио да ће влада грчког премијера Киријакоса Мицотакиса подршком предлогу Гркиње Бакојани предати грчки и српски народ „савременим варварима Турцима и Албанцима, иза којих стоје неонацисти Запада који покушавају да изазову трећи светски рат против човечанства и културе”, преноси Танјуг.

Он тврди да земље Запада желе да поделе и контролишу „православни Исток”, а да је примање тзв. Косова у СЕ наставак такве политике, према којој православни народи Србије, Грчке, Бугарске, Румуније и Молдавије „никад не би смели да формирају православни балкански савез”.

„Запад прихвата, планира и промовише исламизацију и потурчење Балкана... како би с једне стране искључио Русију из Средоземља, а с друге стране поништио развој православног Балкана”, написао је Павлос за Хелас журнал.

Гласовима грчких посланика ПССЕ за извештај Бакојани који се препоручује пријем тзв. Косова у СЕ, Грчка је „изабрала да обезглави прогоњену српску заједницу” помажући непризнату албанску државу тзв. Косова „која очигледно чини геноцид над историјским народом Косова”.

Ко не разуме да су Кипар, Тракија и Источни Егеј „следеће Косово”, рекао је Павлос, тај не зна историју.

„Али онај, или она, која је политичка личност, је у суштини најбољи агент западног колонијализма јер у свим случајевима, од Кипра до Косова, следи иста стратегија – јачање муслиманских мањина... које ће касније, уз помоћ Запада, протерати историјске народе”, пише Павлос.

Он је оценио да „данас у Европи проживљавамо еру крсташких ратова” и да нацизам у Европи није завршен Нирнбершким суђењима, већ да се „Немачка, уз помоћ Енглеске, Француске и САД, данас свети Балкану, Грчкој и Русији за историјске борбе српског, руског и грчког народа против нацистичког Рајха”.

Павлос је закључио да ће „решење источног питања доћи од народа, а не од присталица Запада, што значи сарадњу и самоорганизовање православних народа Балкана са циљем уједињеног Балкана”.

Прочитајте ОВДЕ како ће поглавље 35 довести до краја ЕУ интеграција Србије

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА