Најновије

Срби на КиМ не могу да подигну социјалну помоћ због забране уласка динара

Корисници социјалне помоћи на КиМ коју исплаћује држава Србија, због одлуке власти у Приштини да забрани промет и улазак динара на КиМ, данас у својим експозитурама Поштанске штедионице нису успели да подигну пун износ социјалне помоћи, а у појединим српским срединама нису могли да подигну ни ограничен износ.

Корисници социјалне помоћи у Косовском Митровици кажу да им је на рачуне јутрос уредно легао новац који уплаћује Београд, али да су данас могли да подигну ограничен износ новца, свега 10.000 динара социјалне помоћи због мањка динара на КиМ.

Они су се у великом броју окупили испред својих експозитура у Косовској Митровици како би подигли новац који им следује, али су могли да подигну само део износа због недостатка српске валуте на КиМ.

Корисници социјалне помоћи су огорчени због забране динара и питају како ће да преживе месец, наводи ТВ Мост.
У Грачаници нема гужве, јер нема ни динара за исплату, а грађани ипак спорадично долазе да се распитају када ће моћи да подигну своја примања.

Иста је ситуација и у Лепосавићу.

Социјалну помоћ за најугроженије становнике, дечји родитељски додатак од државе Србије на КиМ прима око 30.000 корисника.

Приштина је забранила улаз динара из централне Србије на КиМ у два наврата од почетка месеца и ступања на снагу уредбе о забрани промета динара.

КИЈЕВ ПРИЗНАО: Није било руских снајпериста на Мајдану

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА