Најновије

ИДЕАЛНО! Чоколадни колач из тигања, готов за 10 минута!

Доносимо вам рецепт за брз и укусан колач од чоколаде!

Колач из тигања (Фото: Јутјуб)

Потребно за бисквит:

40 грама брашна,

25 грама какаа;

четвртина мале кашичице прашка за пециво,

70 грама шећера;

30 грама маслаца,

1 јаје,

четвртина шоље млека.

Прелив:

пола шоље чоколадног млека или обичног млека (по избору).

Фил:

250 мл слатке павлаке и

200 г чоколаде за кување.

Припрема:

Да бисте припремили овај колач потребан вам је тигањ и жица за мућење, као и поменуте намринице.

У тигању растопите маслац, али не да проври, него само да је растопљен.

Сконите са рингле и додате какао па промешате. Затим додате шећер и јаје па промешате добро. Онда додате млеко и брашно са прашком са пециво па све жицом умутите.

Када је умућено ставите тигањ на ринглу, али поклопите. Нека температура буде средње јака. Оставите да се колач испече.

Када је готов склоните га са рингле али га не откривајте. Када се мало прохлади избоцкајте га чачкалицом и прелијте (чоколадним) млеком и тако оставите десетак минута.

Спремите фил тако што ћете загрејати слатку павлаку и у врелу (али не и кључалу) павлаку додајте црну чоколаду. Измешајте да се истопи, па онда прелијте колач са филом.

Оставите да се охлади и охлађен колач сеците и послужите.

Сви полудели за овим колачем, посластичарка открила тајну најбољег чизкејка на свету! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА