Најновије

ЖУТИ КОЛАЧ СА ВИШЊАМА И ПУДИНГОМ! Брзо се прави - савршена посластица пуна фила! (ВИДЕО)

Једноставан, а укусан колач.

Колач са вишњама и пудингом (Фото: Јутјуб)

Кора:

5 целих јаја

6 кашика шећера

50 мл уља

6 кашика брашна

1 прашак за пециво од 10 гр

350 гр очишћених вишања

Фил:

300 мл млека

1 пудинг од 40 од ваниле

3 кашике шећера

100 гр маргарина

Припрема:

На ватру ставити 200 мл млека да проври. У преосталих 100 мл размутити пудинг и шећер, па закувати масу када млеко проври.

Мешати док се не згусне, склонити са ватре, прекрити директно на пудинг фолијом или кесом и оставити да се потпуно охлади.

Укључити рерну да се загреје на 200 степени. Улупати беланца у јаку и чврсту пену са шећером. Додати жуманца и уље, па опет умутити.

На крају просејати брашно и прашак за пециво и све заједно измешати, да нема грудвица.

Истрести у обложен велики плех димензија 40 x 30 цм, поређати вишње у редове и ставити да се пече, а јачину рерне смањити на 180 степени. Пећи 20 до 25 минута, зависно од рерне.

Печену корицу извадити са папиром и оставити да се охлади. Улупати пенасто маргарин собне температуре, па му додати охлађен пудинг и све заједну измутити.

Пресећи охлађену кору на пола па премазати са пола фила, преклопити другом кором и премазати остатком фила. Одгоре може кесица шлага. Охладити па послужити.

Рецепт за чоколадни колач из тигања, готов за 10 минута прочитајте ОВДЕ.

Извор: domacirecepti.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА