Најновије

ПИКАНТНИ ЈУНЕЋИ ГУЛАШ! Ајвар му даје одличан укус, а вино сочност!

Прсте да полижеш.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Састојци:

500 г јунетине од бута

2 црног лука

150 г шаргарепе

20 мл уља

250 г сецканог парадајза

кашичица љуте паприке

1/2 кашике ајвара

чен белог лука

1/2 чили папричице

кашика концентрата парадајза

1/2 кашике скробног брашна (густина)

кашика першуна

со и бибер

8 дл црног вина

Припрема:

На уљу попржите јунетину насецкану на коцкице. Додајте сецкани црни лук и рендану шаргарепу. Динстајте 5 минута, склоните с ватре и додајте концентрат парадајза, млевену паприку и згњечени бели лук. Вратите на ватру, додајте сецкани чили папричицу и парадајз, посолите и побиберите. Додајте 8 дл црног вина и кувајте поклопљено око 50 минута, док месо не омекша. Скробно брашно размутите у мало воде и додајте у чорбу. Кратко прокувајте, додајте ајвар и поспите першуном.

Пријатно!

Погледајте ОВДЕ који је најбољи начин печења пилета.

Извор: 24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА