Најновије

ИМА ИХ СВЕ ВИШЕ И НЕМОГУЋЕ ИХ ЈЕ ЗАУСТАВИТИ: Немачка хтела да врати мигранте али доживела тотални фијаско!

Мера враћања са немачких граница миграната који су у некој другој држави ЕУ већ регистровани као избеглице није донела готово никакве резултате.

Мигранти (Фото: Јутјуб)

Процену наводи данас дневник "Велт ам зонтаг".

"На основу споразума са Грчком и Шпанијом са немачке границе је враћено 20 миграната који су већ били регистровани у једној од ове две земље: 18 у Грчку и два у Шпанију“, пише лист позивајући се на податке немачког Министарства унутрашњих послова.

Подсећа се да се пре годину дана демохришћанска унија ЦДУ/ЦСУ налазила на рубу распада због спора тадашње председнице Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) и канцеларке Ангеле Меркел и тадашњег председника Хришћанско-социјалне уније (ЦСУ) и министра унутрашњих послова Хорста Зехофера око политике према мигрантима.

Наводи се да је Зехофер хтео аутоматски да све усељенике на немачким границама враћа у земље ЕУ кроз које су мигранти ушли у Унију, а Меркелова се противила увођењу те мере без договора са погођеним земљама.

На крају је такав договор постигнут само са Грчком и Шпанијом, али не и с Италијом преко које и највећи број подносилаца захтева за азил улази у Немачку.

Наводи се да је Зехофер пре увођења мере говорио о 40.000 миграната годишње који би могли да буду враћени са немачких граница у земље ЕУ у којима су већ регистровани као избеглице.

У мају је 74.107 особа у Немачкој затражило политички азил, на првом месту су подносиоци захтева из Сирије, а иза њих следе Ирак, Нигерија, Турска, Иран, Авганистан и Грузија.

На форуму "Армија 2019" Путин показао свету своју силу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА