Најновије

ПУТИН БРУТАЛНО КРИТИКОВАО ЗАПАД: Ваше неприхватање мултиполарног света је узрок свих сукоба!

Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да неспремност појединих земаља да прихвате мултиполаран свет доводи до сукоба.

Владимир Путин (Фото: ria.ru)

- Очигледно је да се свет трансформише у мултиполаран. Истовремено, упорна неспремност појединих земаља да прихвате ту нову реалност доводи до сукоба - рекао је Путин на пленарном састанку међународног форума о развоју парламентаризма, а преноси ТАСС.

Путин је поручио да је хитно потребно изградити поверење у савременом свету.

- Његова глобална агенда је сложена и обимна. Он се суочава са великим изазовима и стварним, а не имагинарним, претњама - истакао је Путин.

Он сматра да одговор на ове претње може бити ефикасан уколико целокупна међународна заједница постане свесна тих претњи и уколико су земље спремне на преговоре и доношење колективних одлука.

Путин је нагласио да постоји потреба за вођењем разговора о светским питањима усредсређеним на концепте суверенитета и права држава на интегритет њихових путева.

Он је убеђен да ће то омогућити да се одобре правила која су обавезујућа за примену, а не само декларације.

Руски председник је поручио да ће ти кораци отворити нове прилике свету да се бори против тероризма, кријумчарења дроге и обезбеди безбедност у сајбер простору, а помоћи ће и да се укину трговинске баријере и превазиће неједнакост у расту у различтим областима на планети и њиховим последицама, као што је миграциона криза.

Путин потписао Закон о нуклеарним ракетама! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА