Најновије

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Вучићу стигао позив из Русије од Путина лично!

Нови амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко уручио је данас председнику Србије Александру Вучићу позив председника Руске Федерације Владимира Путина да учествује у прослави 75-годишњице победе у Великом отаџбинском рату у Москви, 9. маја следеће године.

Владимир Путин и Александар Вућић (Фото: kremlin.ru)

Истовремено, Боцан-Харченко је истакао да Србија може да рачуна на чврсту подршку Русије у очувању територијалног интегритета и суверенитета, уз поштовање Резолуције 1244 и међународног права.

Боцан-Харченко, који је данас предао Вучићу акредитивно писмо, пренео је спрском председнику поздраве Путина и поруку о спремности руског руководства да настави изградњу односа искреног поверења са српским председником. 

Такође, амбасадор је истакао и да му је велика част и изазов да ради у Србији, јер долази у земљу која има стабилне односе стратешког партнерства са Русијом, док је велика предност и лични однос дубоког поверења између двојице председника. 

Председник Вучић је рекао да позив Путина на годишњицу Дана победе над фашизмом представља огромну част за њега лично, али и за српски народ, који је страховито патио под фашистичком чизмом и који му се храбро супротстављао са руским и другим слободарским народима, саопштила је Служба са сарадњу са медијима председника Србије.

Навео је да је изузетна част што је председник Путин именовао управо Боцан-Харченка за амбасадора у Србији, јер то показује пажњу коју придаје нашој земљи. 

Вучић је замолио руског амбасадора да пренесе поздраве председнику Путину и истакао да се поноси добрим односима са Русијом, као и одличним личним односима са председником Путином, који је најзаслужнији за све боље српско-руске односе у свим областима.

Пожелевши Боцан-Харченку добродошлицу и успех у дипломатској мисији, Вучић је изразио уверење да ће великим искуством снажно допринети још чвршћим везама Србије и Русије. 

Он је рекао да очекује да две земље искористе замах у јачању сарадње, који је донела овогодишња посета председника Путина, кроз реализацију конкретних пројеката у области енергетике, саобраћајне инфраструктуре и високих технологија.

Председник Вучић је са амбасадором Боцан-Харченком, као изванредним познаваоцем региона, разговарао о застоју дијалога Београда и Приштине, као и о другим кретањима на Западном Балкану, изразивши забринутост због ситуације на Косову и Метохији и тешког положаја српског народа у нашој јужној покрајини.

Нови руски амбасадор предао акредитиве Вучићу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА