Најновије

Путин је два дана пре 11. септембра позвао Буша и пренео му важну поруку!

Председник Русије Владимир Путин је два дана уочи терористичких напада 11. септембра 2001. године рекао америчком председнику Џорџу Бушу Млађем да Русија има обавештајне податке о могућој припреми терористичке акције, тврди бивши аналитичар ЦИА Џорџ Биби у својој књизи.

Владимир Путин (Фото: ria.ru)

Књига „Руска замка: како наш рат из сенке с Русијом може да прерасте у нуклеарну катастрофу“ објављена је ове седмице у САД. Њен аутор Џорџ Биби је раније био на челу аналитичког одељења ЦИА које се бавило Русијом, а сада ради као потпредседник Центра за националне интересе у Вашингтону.

„Путин је позвао телефоном председника Буша два дана пре тог напада како би му рекао да је руска обавештајна служба наишла на сигнале да се припрема терористичка акција, да она долази из Авганистана и да је у питању ’нешто што се планира одавно‘“, пише Биби у својој књизи.

Он подсећа да је Путин био први страни лидер који је звао Буша телефоном 11. септембра после терористичких напада, како би подржао САД.

У архиву вести на сајту Кремља постоји вест о телефонском позиву, објављена 10. септембра 2011. године. Саопштено је да је разговор одржан на иницијативу америчке стране, да је било речи о припреми самита Азијско-пацифичке економске сарадње и руско-америчком самиту. Наведено је да су Путин и Буш изјавили да су задовољни интензитетом контаката у војно-политичкој сфери, економији и другим областима.

Ево шта Путин планира да уради долару и националним валутама!Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА