Најновије

УСТАШКЕ ПРОВОКАЦИЈЕ НЕ ПРЕСТАЈУ: Колиндина фризерка одлази у САД ако Српкиња буде прва дама!

Рената Виншек, фризерка хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић, објавила је да ће се иселити у САД ако Ким Ан, супруга председничког кандидата Мирослава Шкоре, која је по оцу Српкиња, постане прва дама.

Колинда Грабар Китаровић (Фото: predsednica.hr)

Виншекова је то објавила на свом Фејсбук профилу. Она је, иначе, била стилиста многих познатих Хрвата - од Фрање Туђмана, Терезе Кесовије, Сање Долежал па до Колинде. Статусом на тој друштвеној мрежи Виншекова је поделила "тугу, очај и разочарање", упитавши шта ако следећа прва дама Хрватске буде Српкиња.

Обратила се Ким Ан Шкоро, која је у интервјуу за Јутарњи лист говорила, између осталог, о своме деди, Србину из Хрватске. Ким Ан је испричала да је њен отац 2009. године имао задушнице у православној цркви Свети Никола у Монровилу у америчкој савезној држави Пенсилванија, где је и сахрањен.

Хрватски недељник Новости, који објављује Српско народно вијеће, навео да је "за расисте са маказама у рукама то нешто уистину неопростиво, стога је Рената Виншек потрчала да преброји крвна зрнца Шкорине супруге и да утврди да је то, како каже, преседан у свету".

- Тужно ако прва дама Хрватске случајно будете ви, госпођо Ким, са српским крвним зрнцима, венчани у православној цркви. То ће бити преседан у свету, а моја Хрватска и ми Хрвати, познати као никад сложнији, имаћемо Српкињу за прву даму. Тужно, не могу сакрити своје разочарање, па ћу ја у Америку, где сте ви били за време рата. Ето, коло среће се окреће, дошло време да тамо уживам и пишем песме. Бог и Хрвати - написала је на Фејсбуку фризерка Виншек.

Додик изјавио да БиХ срља у пропаст! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА