Најновије

ПУТИН ЛУПИО ШАМАР ЗАПАДУ: Представљен пројекат интернет верзије Велике руске енциклопедије

"Велика руска енциклопедија" у Уфи је представила пројекат електронског научног и образовног портала, предложени руски аналог "Википедији".

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Сергеј Кравец, главни уредник научне издавачке куће "Велика руска енциклопедија", рекао је регионалним енциклопедистима како ће се садржај портала дистрибуисати по пољу знања. На пример, електронске информације о историји и археологији у "Великој руској енциклопедији" заузимаће 21% простора, наука о човеку и друштву - 9%, наука о земљи - 8%, преносе РИА Новости.

"Биће одељци за књижевност и лингвистику, културу и спорт, хемијске, физичке и математичке науке, музику, биологију и многи други одељци", додао је Кравец.

Напоменуо је да ће се портал годишње ажурирати са 20 хиљада енциклопедијских концепата.

Председник Владимир Путин је на седници Савета за руски језик 5. новембра изразио је уверење да би електронска верзија "Велике руске енциклопедије", за разлику од "Википедије", могла постати извор поузданих информација.

Књиге "Велике руске енциклопедије" објављене су од 2004. до 2017. године. Поред тога, сада истоимена издавачка кућа ради на стварању сличног националног интерактивног енциклопедијског портала.

Северна Кореја неће присуствовати самиту у Јужној Кореји! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА