Најновије

СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ДРУГИ ТАЛАС КОРОНЕ: Путин лично упозорио министра здравља!

Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да Министарство здравља те земље мора да се припреми на други талас корона вируса, који би могао да наступи у октобру или новембру ове године.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Он је подржао иницијативу да се почну припреме о поновном отварању здравствених установа, када се оконча пандемија, преноси ТАСС.

"Желео бих да скренем пажњу нашим колегама, пре свега, министру здравља Михаилу Мурашку, на потребу да се припремимо за ублажавање рестрикција под којима живимо. Морамо да размишљамо о другом таласу, који би, према наводима стручњака, могао да наступи на јесен, у октобру или новембру", рекао је Путин током онлајн састанка о ситуацији у вези са корона вирусом у земљи.

Путин је оценио да се ситуација у вези са ширењем корона вируса у Русији генерално стабилизовала.

Он је додао да се и у Москви, која се прва суочила са епидемијом, и у другим руским регионима, број пријављених случајева на дневном нивоу постепено смањује.

Међутим, како је нагласио, "до сада ова динамика није брза као што бисмо волели да буде, некад је чак и нестабилна, али је и даље присутна".

Као пример навео је да је пре недељу дана, стопа пораста у броју случајева широм Русије износила 5,9 одсто, а данас је 3,5 одсто.

"У међувремену, од кључне је важности да до таквог пада дође услед константног повећања количине тестова, што омогућава да се открије болест у раној фази", рекао је Путин.

Он је нагласио да је у протекле две недеље број обављених тестова порастао за скоро три милиона, односно да се на дневном нивоу тестира скоро 240.000 људи.

НАТО расправља о повлачењу САД из Споразума! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА