Најновије

ДРАМА У БРИТАНСКИМ ВОДАМА: Војска спремна да реагује! (ВИДЕО)

Данас је настао велики инцидент који још увек траје након што је откривена група "слепих" путника скривена у броду за превоз нафте док се кретала ка Саутемптону.

Танкер. (Фото: pixabay. com)

Полиција се тренутно бави "безбедносним инцидентом", који наводно укључује групу од "најмање" седам "слепих" путника на танкеру за превоз нафте у близини острва Вајт. Танкер плови под либијском заставом.

Данас око 9 сати ујутру упућен је позив. Чланови посаде наводно су се сакрили у сигурну собу на броду названом "Нејв Андромеда", а почетни извештаји сугеришу да је инцидент заправо отмица.

Међутим, адвокати који заступају власнике пловила, а који су дошли из Нигерије, рекли су данас за BBC да инцидент "100 одсто није отмица". Танкер за превоз сирове нафте тренутно се налази јужно од Бембриџа.

Полиција је успоставила зону затварања у ширини од пет миља. Министар унутрашњих послова Прити Пател редовно је обавештаван о инциденту, наводи "Sky News".

Међутим, док су полиција и обална стража у акцији, портпарол Министарства одбране потврдио је да није било учешћа војске у акцији.

Хеликоптер обалске страже може се видети како кружи изнад танкера, као што се види на Финдеру, док је брод од 748 стопа направио низ цик-цак кретања у том подручју, преноси диспечар за поморски саобраћај.

Подразумева се да хеликоптер лондонске полиције сада кружи поприштем како би надгледао инцидент.

Грађанима се обратио и портпарол полиције у Хемпширу.

- Свесни смо свега и суочавамо се са текућим инцидентом на броду који се налази јужно од острва Вајт.

- Пружићемо вам даља обавештења када будемо у могућности да то учинимо - рекао је он.

Портпаролка Асоцијације британских лука (АБП), која управља луком Саутемптон, рекла је да нису имали никакав контакт са бродом и да немају даље коментаре.

- Тренутно пружамо помоћ полицији Хемпшира у инциденту на броду који се налази надомак острва Вајт. Тамо су хеликоптери за потрагу и спасавање из Ли он Солент и Лида.

Инцидент ће вероватно довести до слања снага Краљевске морнарице и Специјалне бродске службе. "Нејв Андромеда" је изграђена 2011. године и тешка је 42.338 тона. Последњи пут је брод био усидрен у Лагосу у Нигерији, 6. октобра.

Иако је брод регистрован у Либији, подразумева се да је брод у грчком власништву. Планирано је да стигне у Саутемптон данас у 10.30 сати.

Говорећи о инциденту за "Sky News" данас, конзервативни посланик на острву Вајт Боб Сели рекао је да ће морске противтерористичке снаге вероватно бити позване, док ће састанак ЦОБР-а вероватно бити одржан или је већ био одржан.

Јерменски војници крштени пре борбе, спремни да погину за Карабах! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА