Најновије

Избором Чомићке за министарку Вучић се руга народу!

Када се бивша посланица и чланица Демократске странке, а будућа министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић у фебруару ове године вратила у скупштинску салу, упркос бојкоту ове институције од стране опозиције, било је јасно да се иза такве одлуке нешто крије. Ником, међутим, није падало на памет да ће бити министарка у Влади и да ће Александар Вучић самим тим својевољним чином суспендовати вољу народа, имајући у виду да је њена странка Уједињена демократска Србија на такозваним изборима у јуну освојила свега 1 % гласова.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Осим што је суспендовао вољу народа, Вучић је довођењем Чомићке на место министарке у новој Влади извршио државни удар, јер се одлучио да поред апсолутне већине у власт стави особу из "опозиције", а да то нису ни Чанак, ни Заветници, ни ДСС... Нико од оних који су пристали на његове лажне изборе.

Да је убацио, рецимо, професора Миодрага Зеца, то би већ личило на нешто. Овако, смеје се народу у лице и прави спредњу од власти.

Када Вучић ради све оно за шта нема легитимно право, уосталом и избор Чомићке за министарку, поставља се питање шта је свето овој власти, којим начелима се води и који су њихови принципи?

На неки начин, такође је хтео да покаже како су људи из такозване опозиције попут Чомићке, Шапића, Чеде, Чанка, исти као и онај део ДС-а који хоће да сруши Вучића.

Ко је Гордана Чомић, будућа министарка за људска и мањинска права?

Чомић, која је у том тренутку била и даље члан ДС и као њихов посланик седела у сали коју су све њене колеге из странке бојкотовале, своје враћање у Скупштину оправдала је речима "између политике ДС да буде више жена у политици и одлуке странке да се бојкотује рад парламента, ја сам свој избор направила".

Избор јесте направила, али је исто тако поступила против одлуке странке која јој је посланички мандат у Скупштини обезбедила!

Тим повратком у Скупштину све је почело. Предложила је измене Закона о избору народних посланика, које предвиђају да се на републичким и локалним изборним листама нађе много више жена, односно да оне чине најмање 40 одсто кандидата. А када је предлог Чомићке наишао на подршку Српске напредне странке, знало се да она више никако не може бити опозициони политичар, иако се и сам председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић потрудио да је јавноси тако представи, па је том приликом рекао да ће посланичка група те странке у парламенту подржати измене "које је предложила посланица опозиционе Демократске странке". 

У марту је формирана коалиција "Уједињена демократска Србија", а Гордана Чомић јој се придружила. Међутим, оно што је интересантно је да је УДС, који на изборима није прешао цензус, јавности представио идеје око којих су се окупили, а оне су биле "напредовање Србије ка Европској унији и политичка борба против садашње власти".

Изгледа да је Чомићка, која је од 90-их чланица Демократске странке (била је председница Покрајинског одбора ДС, потпредседница ДС у два наврата, заменица председника ДС, као и генерални секретар) одлучила да њена "политичка борба" против садашње власти буде управо њен улазак у Владу. 

Вероватно се сетила оне старе "Ако не можеш да их победиш, придружи им се", читај, "продај се". 

"Вучића је неко уплашио, што председнику не сме да се деси". Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА