Најновије

Венецуелански научници развили лек који уништава 100% коронавирус без нежељених ефеката

Венецуелански председник Николас Мадуро је саопштио да је његова земља развила „високо ефикасан антивирусни лек“ који десеткује коронавирус без икаквих нежељених ефеката. Лек ће бити представљен СЗО-у на потврду, додао је он.

Илустрација (Фото: pixabay. com /Правда)

„Желим да кажем да је Венецуела развила лек који уништава 100 посто коронавируса“, рекао је Мадуро, описујући га као „високо ефикасан антивирусни лек“.

Направио га је Венецуелански институт за научна истраживања (ИВИЦ), који је последњих шест месеци радио на леку против вируса, додао је Мадуро.

Лек се заснива на молекулу названом ТР-10, који је изолован и када се супротстави вирусу, доказао је његову апсолутну ефикасност, устврдио је Мадуро.

Мадуро је рекао да су студију већ прегледали стручњаци и научници и да ће бити представљена Светској здравственој организацији (СЗО) како би могла потврдити ове налазе.

Док је промовисао потенцијални пробој у терапији против коронавируса, Мадуро је рекао да се Венецуела радује „пружању овог третмана свету“, честитајући ИВИЦ-у на „овом великом доприносу човечанству“. Масовна производња лека биће олакшана путем „међународних савеза“, рекао је он, без додатних елаборација.

Новоразвијени лек је потпуно сигуран, наводи Институт, инсистирајући да „не утиче на здраве молекуле у телу“ и да не резултира никаквим нежељеним ефектима.

Студије су спроведене на вирусним ћелијама изолованим од венецуеланских пацијената са коронавирусом, рекла је Габриела Хименез, министар науке и технологије.

Молекул је дериват урсолне киселине, који је „показао стопостотну инхибицију репликације вируса ин витро [изван живог организма]“, рекла је она.

Раније овог месеца, Венецуела је постала прва латиноамеричка држава која је добила руску вакцину "Спутник В". Очекује се да ће око 2.000 људи бити имунизовано у Венецуели у оквиру фазе III. Регистрована је у Русији у августу, што је чини првом регистрованом вакцином против коронавируса на свету.

Избором Чомићке за министарку Вучић се руга народу! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА