Најновије

ПУТИН СЕ РАЗБЕСНЕО: Причате ми бајке о ситуацији у земљи!

Председник Русије Владимир Путин изразио је чуђење, шта раде министри у ситуацији, када приходи становништва падају, а незапосленост и намирнице расту, нагласивши да „то није шала“.

Владимир Путин. (Фото: ria.ru)

„Реални приходи су пали за, колико, три, 4,3 одсто, а цена шећера је порасла за више од 71 одсто. Људи се ограничавају, јер немају новца за основне намирнице. Где ви гледате? То је питање! Ово није шала“, рекао је Путин, реагујући на излагање министра за економски развој Максима Решетњикова о праћењу стања на тржишту.

„Рекли сте да „пратите“, а цене шећера расту већ неколико месеци. Знамо да у овим условима опада и куповна моћ становништа. Стално говоримо о томе“, рекао је Путин.

„У условима, када незапосленост расте, приходи се смањују, основне животне намирнице скупљају, ви ми причате бајке о томе шта ћете урадити. Одржаваћете састанке? Надате се у агенцију за антимонопол“, питао је присутне шеф руске државе.

Путин је приметио да најбрже у свету расте цена уља – 30,8 одсто, док је у Русији поскупљало за 23,8 одсто.

„Значи, може још да расте. Житарице (су поскупљале) за 19,09 одсто? А код нас су макароне за 10,5 одсто, пецива 6 одсто. Ако се не зауставе (цене), и даље ће скупљати! А имамо, ако се узме у обзир принос или лоша жетва, (шећер је) већ је скочио за 71,5 одсто. Зато се и зауставио (цена)! А ви ми овде причате бајке о томе шта сте радили са извозницима и произвођачима. Ваш рад нема никакве везе с тим! Стога ускоро очекујем ефикасне мере и резултате!“, рекао је руски лидер. Путин је дао Влади недељу дана да реши проблем са растом цена.

Јерменски министар одбране се жалио Шојгуу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА