Најновије

ЦИА И ПЕНТАГОН “РЕЖИРАЛИ” 800 ФИЛМОВА: Оскаровац Оливер Стоун о Америци и Русији

У Америци влада хистерично неповерење према Русији и клеветнички однос према Путину. То је веома жалосно, јер бисмо могли бити партнери. Смешно је гледати колико новца САД троше да би се заштитили од Русије. То је просто врхунац глупости - рекао је славни амерички режисер Оливер Стоун, у интервјуу московском дневнику "Известија".

Оливер Стоун и Владимир Путин. (Фото: Јутјуб)

Троструки оскаровац поручио је да је често снимао филмове који су ишли против општих тенденција Холивуда. Подсетио је да је 2012. направио документарни серијал "Неиспричана историја САД" и да је Холивуд наравно био незадовољан, јер "они не желе да се показује права историја, посебно кад се критикује Америка".

- Ви можда не знате да ЦИА и Пентагон имају своја представништва у Холивуду и тамо имају врло јак утицај. Људи се њима обраћају за савете. Више од 800 филмова и око 500 телевизијских серијала направљено је ослањајући се на ставове ЦИА и Пентагона. И Русију они виде као противника. Тако да не могу рећи да прављење филма о Путину није имало никакве последице на мене. Кад сам се последњи пут видео са Путином, он ме је питао: "Јесте ли ви спремни на то што ће вас мрзети?" Надам се да ће се променити ситуација после избора. Али ако буде "ресетовање" као у време Барака Обаме, то неће никуда довести - рекао је Стоун и додао да је Обама допринео рушењу Либије и подржавао криву страну у Сирији.

Троструки добитник Оскара говорио је и о утиску који је председник Русије оставио на њега приликом снимања документарца "Разговори с Путином", реакцији публике у Америци и Европи:

- Да направим филм о Путину, четири пута сам долазио у Русију. Не говорим руски и користио сам преводиоца. Али председник Путин је на мене оставио утисак отвореног човека. Он је врло прецизно излагао своје мисли. Био је спокојан, као професионални шахиста.

Стоун истиче да је најјачи утисак на њега оставило кад је Путин говорио о осећају дуга пред руским народом.

- Он је прави син Русије, ја сам то осетио - тврди велики режисер. - Путин ми је причао о много чему. Он је знао да је веома тешко објаснити руску позицију људима на Западу. Зато су се они са презрењем смејали кад су га слушали.

На питање је ли задовољан реакцијом публике на овај филм, Стоун је рекао су га у Француској, Немачкој и Италији, као и у Русији, прихватили добро, а да Американци и нису посебно хтели да га гледају. Само је, по његовим речима, "некима од паметних људи тај филм био занимљив, јер чак и ако не воле Путина, хтели су да га схвате и упознају се са његовом позицијом". До тада, објаснио је, људи нису имали реалну информацију, јер у вестима нису говорили истину о томе шта стварно говори Путин.

- Њега су неправилно цитирали, или су просто вадили речи из контекста. И то је било срамотно. Путин врло логично излаже позицију Русије. Био сам разочаран како је примљен филм. Покушао сам да помогнем, да некако изменим ситуацију. Али Американци се држе жестоке позиције. Страх влада њима - закључио је Стоун.

Гласао за Бајдена

НА америчким изборима Стоун је гласао за Бајдена и сматра да Трампу није требало дати да влада још четири године, јер га сматра опасним човеком. Додуше, додао је да не очекује много ни од Бајдена, јер је он "борац из времена Хладног рата" који је подржавао све америчке војне операције. Осим тога, играо је и улогу дестабилизатора у Украјини.

Почело хапшење Милових људи, Дритан каже да ће их бити још! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА