Најновије

СТИГЛО ХИТНО НАРЕЂЕЊЕ РУСКИМ СНАГАМА: 300 прекаљених Путинових Спартанаца послато на фронт, очекују напад

Стотине руских војника креће ка североисточној Сирији усред јаких напада турских снага. Званичник руско-сиријског Заједничког центра за посматрање, мајор Дмитриј Сунцов, објавио је у понедељак да је око 300 руских војника послато у Хасаку да појачају центре за надзор.

Руска војска (Фото: РИА)

- Наша јединица је стигла на једно од заједничких посматрачких места у провинцији Хасака, а наш главни задатак је да допринесемо деескалацији сукоба у том подручју. Наше снаге надгледају поштовање примирја и пружају све врсте помоћи локалном становништву - рекао је мајор Шунцов новинарима.

Долазак приближно 300 руских војника у Хасаку долази само дан након што су турске оружане снаге и њихови милитанти појачали нападе на кључни град Тал Тамр, који се налази источно од провинције Рака.

У истом контексту, Сиријске демократске снаге (СДФ) затвориле су прелазе који повезују њихова контролна подручја са подручјима контроле сиријске државе у граду Хасака.

Разлог за затварање прелаза наводно је био због заустављања воде из станице Алоук, коју су на подручју Рас Ал-Ајна изазвали милитанти које подржавају Турци.

Сиријска влада оптужила је Сиријске демократске снаге да су намерно блокирале подручја која држи Сиријска арапска војска због даљег страдања људи који живе на тој територији.

Сиријске демократске снаге нису одговориле на ове наводе.

"Вучић жели патријарха спремног да му помогне у коначној издаји Косова." Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА