Најновије

ЗАКОН ЈЕ ПОТПИСАН! Путин званично стекао право на још два председничка мандата!

Председник Русије Владимир Путин потписао је закон којим се законодавство о изборима и референдумима усклађује са изменама Устава Руске Федерације и, између осталог, даје актуелном шефу државе право да се поново кандидује.

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Одговарајући документ објављен је на званичном интернет порталу за правне информације.

Бројне одредбе закона развијене су у складу са изменама устава. Према једној од новина основног закона, ограничење броја мандата током којих исто лице може да буде на месту председника Руске Федерације примењује се на актуелног шефа државе не узимајући у обзир његове претходне председничке мандате. На тај начин се актуелном председнику омогућава да буде председник још два мандата.

Овим документом се утврђује да држављанин Руске Федерације који има најмање 35 година и који има стално пребивалиште у земљи најмање 25 година, а такође нема и никада раније није имао држављанство или дозволу боравка друге државе, може бити изабран за шефа државе. Ова одредба се не односи на Русе „који су раније имали држављанство државе које је усвојено или чији је део усвојен у Руској Федерацији у складу са савезним уставним законом“.

Русија и Турска склапају велики споразум! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА