Најновије

АЛБАНСКИ МЕДИЈИ ТВРДЕ ДА СЕ МОСКВА УКЉУЧУЈЕ У ДИЈАЛОГ! Русија ће послати свог изасланика за Косово?!

Русија ће се директно укључити у дијалог Београда и Приштине, пишу албански медији! Москва ће послати свог представника да присуствује састанку делегација Београда и Приштине, који би требало да се одржи у септембру у Паризу!

Харченко (Фото: Јутјуб/ Правда)

Ово тврди портал 'Албанијан пост', који истиче да је реч о састанку који ће организовати лично француски председник Емануел Макрон.

'Делегације Београда и Приштине, предвођене Александром Вучићем и Аљбином Куртијем, састаће се у септембру у Паризу у присуству француског председника Емануела Макрона и представника САД и Русије', пише овај портал, позивајући се на незваничне изворе.

Овим поводом огласио се руски амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко, који каже да засад нема ове информације, које му делују 'измишљено', али да ће Русија помоћи Србији уколико Београд то затражи.

- Не знам за такве информације. Русија је већ укључена у процес као стална чланица Савета безбедности УН. Нисам чуо да постоје озбиљне намере САД за укључивање у дијалог Београда и Приштине. Што се тиче Русије, увек смо спремни да пружимо подршку решењу. Ако Београд буде имао интерес за укључивање Русије, ми смо спремни да то размотримо - наглашава Боцан-Харченко.

Коментаришући ове наводе, бивши шеф дипломатије Живадин Јовановић оцењује да су ово спекулације и провокације.

- Албанци на овај начин само желе да изазову реакцију Београда. Сигурно је да нема праведног решења без учешћа свих сталних чланица Савета безбедности. Решење мора бити у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН - закључује Јовановић.

Легија спремао “бумбаре” да убију Слобу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА