Најновије

УХВАЋЕН НА ДЕЛУ: Руски специјалци ухапсили украјинског конзула, извршавао непријатељске акције против Москве!

Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) ухапсила је у Санкт Петербургу украјинског конзула Александра Сосоњука док је примао поверљиве податке од руског држављанина, пренела је данас агенција Интефакс саопштење ФСБ-а.

ФСБ. (Фото: nac.gov.ru)

У извештају се наводи да је Сосоњук покушао да прибави поверљиве информације из базе података служби безбедности, преноси Ројтерс.

У саопштењу ФСБ-а се истиче да „ова активност није компатибилна са статусом дипломатских службеника и очигледно је непријатељске природе према Руској Федерацији и најављује се да ће Русија применити мере према ухапшеном украјинском дипломати у складу са међународним правом, преноси ТАСС.

Према међународном праву, дипломате уживају дипломатски имунитет у земљама у којима служе, али им се може одузети право боравка у држави у којој су на дужности уколико крше закон или предузимају непријатељске радње.

Према одредбама Бечке конвенције, држава пријема може у било ком тренутку обавестити државу која је послала свог представника да је шеф мисије или било који члан дипломатског особља персона нон грата, као и да је боравак тог дипломате у земљи домаћину неприхватљив.

Украјинско министарство спољних послова до сада се није оглашавало о овом случају.

Москва се враћа за преговарачки сто са Приштином? Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА