Најновије

ПРЕДСЕДНИК ЛНР РАСТУРИО ЗЕЛЕНСКОГ: Не жели чак ни прави мушки разговор

Председник Луганске Народне Републике Леонид Пасечник сматра да је одбијањем преговора са лидерима ДНР и ЛНР председник Украјине Владимир Зеленски демонстрирао неспремност да мирно реши сукоб у Донбасу.

Владимир Зеленски (Фото: Председништво Украјине)

„Зеленски је у интервјуу за Фајненшел Тајмс рекао да неће„ разговарати с терористима“. Његово одбијање да преговара са мном и са лидером ДНР показује само једно: он не жели мир, не жели договоре, не ступа у директан дијалог са народом Донбаса. Не жели ни прави мушки разговор. Шта још можете овде да кажете?", објаснио је Пасечник.

Лидер ЛНР је појаснио да украјинске власти са републикама Донбаса „нису желеле да разговарају у пролеће 2014. године, не желе ни сада да разговарају“.

„Током седам година сукоба имали су само жељу да препишу споразуме из Минска, које Кијев тврдоглаво одбија да испуни! За мене ту нема ништа изненађујуће - тако су им рекли инострани власници! " - Приметио је.

Пасечник је такође нагласио да је спреман и за лични састанак са Зеленским на линији контакта и за преговоре у видео формату.

„Све што вам треба је воља, али изгледа да је нема. Сада чекамо одлуку не Зеленског, већ његових кустоса“, закључио је он.

Подсетићемо, раније су председници ЛНР и ДНР Леонид Пасечник и Денис Пушилин изразили спремност да се састану са Зеленским на линији контакта у Донбасу.

Како би се одвијао сукоб Украјине и Русије, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА