Најновије

АМЕРИКАНЦИ У ПАНИЦИ: Шаљу додатне снаге док повлаче трупе, сваког тренутка могу бити нападнути!

Сједињене Америчке Државе су послале додатне снаге које ће заштити америчке и коалиционе снаге приликом повлачења трупа из Авганистана.

Америчка војска. (Фото: Јутјуб)

Тешки бомбардери и ловци ће бити уз трупе које се буду повлачиле из Авганистана, а међу њима ће бити и цивилни извођачи, преноси Би-Би-Си.

САД и НАТО су присутни у Авганистану скоро 20 година.

Председник САД Џо Бајден је одредио последњи датум за повлачење свих америчких трупа 11. септембра, када ће бити навршено 20 година од терористичких напада у Америци, који су изазвали рат.

Међутим, додаје Би-Би-Си, повлачење долазе услед повећања насиља, а авганистанске безбедносне снаге су у стању повећане борбене готовости због нових напада.

Талибани су упозорили да их споразум више не обавезује да не циљају међународне трупе.

Према договору потписаним прошле године, између Доналда Трампа и милитаната, стране трупе су морале да напусте до 1. маја Авганистан, а заузврат су талибани рекли да неће циљати међународне трупе.

У Авганистану је тренутно 2.500 америчких војника и 16.000 цивилних извођача, рекао је начелник здруженог штаба америчке војске Марк Мајли, који је додао да талибани дневно нападају владине снаге између 80 и 120 пута, али да од 1. маја није био ниједан напад на САД и коалиционе снаге.

Фармацеутске компаније критикују Бајдена! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА