Најновије

Караџић страхује да ће га заклати: Наместили му озлоглашени затвор, а тамо су већ убили једног Србина

Бивши председник Републике Српске Радован Караџић наставиће да служи доживотну казну у Великој Британији, у затвору где робијају муслимански екстремисти спремни да се са њим крваво обрачунају.

Караџић (Фото: Јутјуб)

Шокантна одлука Министарства спољних послова Уједињеног Краљевства да, како је наведено, с поносом прихвати Караџићево пребацивање из Хага, доводи у опасност његов живот, са реалним изгледима да у једном од најозлоглашенијих тамошњих казамата заврши пререзаног врата.

Као пример монструозног обрачуна са хашким затвореницима српске националности у британском затвору истиче се случај генерала Радислава Крстића, који је једва остао жив. На ово зверство подсетио је адвокат Радована Караџића Питер Робинсон, који је у понедељак поднео приговор на одлуку да се казна одслужи на Острву.

– Караџић се противи издржавању казне у Уједињеном Краљевству. Тврди да би био ратни заробљеник, јер је Велика Британија учествовала у рату у Босни на страни муслимана и да би тамо био угрожен због муслиманских екстремиста – пише Робинсон у образложењу одбране.

Тројица на једног

Адвокат је као пример Караџићеве бојазни да настави служење казне у Британији навео Крстића, који је у Хагу осуђен на 35 година затвора због злочина у Сребреници, па је у једном тренутку пребачен.

– Генерал Крстић је био упућен у Уједињено Краљевство на издржавање казне, а 7. маја 2010, док је био у затвору Вејкфилд, тројица муслимана су му пререзала грло – додаје Робинсон.

Због ових околности, адвокат у приговору пише да је одбрана више пута тражила да бивши лидер РС издржава казну у земљи са малим бројем затвореника који су муслимани.

– Број затвореника муслимана у затворима Уједињеног Краљевства је удвостручен у последњој деценији и сада је већи од 13.000, што чини 16 одсто свих затвореника – додаје Караџићев адвокат у образложењу приговора.

Руси са Турцима улазе у Газу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: objektiv.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА