Најновије

НИШТА ОД ЗАЈЕДНИЧКОГ НАСТУПА БАЈДЕНА И ПУТИНА: Руси имали добру вољу, Амери одбили предлог!

Представник Беле куће саопштио је за „Блумберг“ да ће након састанка са руским лидером Владимиром Путином амерички председник Џо Бајден посебно одржати конференцију за штампу, док је Кремљ потврдио да ће се и Путин сам обратити медијима након самита.

Џо Бајден/Владимир Путин. (Фото: Јутјуб/Правда)

„То је највероватније пракса америчког председника. Колико знамо, председник САД је и у Енглеској одржао засебну прес-конференцију. Није одржао заједничку конференцију за штампу са (британским премијером) Борисом Џонсоном. Зато је и нама било јасно да господин Бајден планира појединачно да одржи прес-конференцију (након самита са Путином). Као што смо раније саопштили, председник Путин ће након завршетка састанка такође изаћи посебно на разговор са медијима“, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Како је саопштио неименовани представник Беле куће за „Блумберг“, засебна прес-конференција америчког председника ће бити „најпогоднија“.

Самит Путина и Бајдена, који ће се одржати 16. јуна у Женеви, укључивање радни састанак и још један састанак у мањем формату.

Раније је телевизија „Си-Ен-Ен“, позивајући се на изворе у америчкој администрацији, саопштио да Путин и Бајден не намеравају да одрже заједничку конференцију за штампу након самита.

Боцан-Харченко проговорио о притисцима на Србију да призна Косово! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА