Најновије

ПАКЛЕНИ ПЛАН ПРЕМИЈЕРА ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ! Курти прави ријалити у Бриселу! У седиште ЕУ доводи жену која има овај задатак

Аљбин Курти, премијер лажне државе Косово и лидер 'Самоопредељења', планира да направи примитивни политички ријалити у Бриселу у уторак, 15. јуна, за када је заказан наставак дијалога Београда и Приштине.

Курти (Фото: Јутјуб)

Како се сазнаје, Курти ће у седиште ЕУ довести и 'потпредседницу парламента' Саранду Богујевци, која ће причати како је са 12 година у Подујеву 1999. преживела напад Срба!?! Курти тако планира да Србе прикаже као злочинце и агресоре, а да све праве теме дијалога остави по страни. Стручњаци упозоравају да Курти тако од дијалога прави 'медијски циркус' и питају да ли онда Александар Вучић треба са собом да поведе децу чије су очеве и рођаке Шиптари отимали, клали и вадили им органе?!

Одлично обавештени дипломатски извори кажу да је Курти већ детаљно испланирао како да 'отме' састанак у Бриселу и да од Саранде направи 'медијску звезду дана'.

- Курти ће на преговоре са собом повести Саранду Богујевци, која је сада 'потпредседница косовског парламента', а школовала се у Британији. Она ће имати задатак да присутнима на састанку у Бриселу исприча како је са 12 година преживела напад српске паравојске на Подујево... Курти тако планира да све друге теме састанка стави у други план, да Србију прикаже као државу терориста и да тако потпуно обесмисли дијалог - преноси извор.

Коментаришући све ове наводе, професор безбедносних наука Мирослав Бјеговић каже да је ово само наставак безуспешних шиптарских провокација.

- Агресор покушава да себе представи као жртву и за то не бира средства. Србија је све кривце за злочин у Подујеву већ сама казнила и осудила. Са друге стране, за злочине над Србима који су се десили на Косову и који још трају нико никада није кажњен! Шиптарска страна не жели Србе на Косову, али не схвата да је то вековно српска територија и да ће тако заувек и остати - истиче Бјеговић.

Бивши шеф дипломатије Владислав Јовановић страхује да дијалог неће успети јер Албанци то никако неће.

- Курти хоће да све учини личним, што се у дипломатији никада не ради. Он показује недостатак сопственог уверења и доказа за оно што тврди. Такве ствари нису прихватљиве. То се не чини у преговорима, већ само у суду. Курти овако само показује да је далеко од озбиљног преговарања. Ти разговори не могу бити успешни, јер Курти није озбиљан - наглашава Јовановић.

Покушај притиска

Дипломата Милисав Паић оцењује да је овај Куртијев план провокација Србије и покушај да се после пресуде Ратку Младићу наша држава прикаже као геноцидна

- Све ово долази непосредно после пресуде генералу Младићу, која се увелико злоупотребљава за подстицање антисрпских сентимената. Куртијева идеја јесте нова провокација којом се Србија приказује као геноцидна нација, а Шиптари покрећу питање наводног геноцида на Косову. Он ово очигледно чини по саветима Запада, како би се Србија демонизовала и како би се ослабила њена преговарачка позиција - упозорава Паић.

Чињенице

Шиптарске провокације последњих дана

* На Цркви Христа Спаса у Приштини освануо графит: 'Исус мрзи Србе'

* Забрањен улазак у покрајину Дарији Кисић Тепавчевић

* Заустављен аутобус са хуманитарцима из Новог Сада

* 'Косовска полиција' претресла цркву у Приштини

Курти кука: Не могу на север Косова

Такозвани косовски премијер Аљбин Курти поднео је парламенту извештај о дијалогу у којем је као највећи проблем навео то што он не може да иде на север покрајине!?!

- Србија наставља да подржава своје паралелне структуре на Косову, укључујући илегалне општинске структуре на северу и у неким другим деловима Косова. Службеници наше владе нису у могућности да иду у званичне посете северним општинама - рекао је Курти.

Регуларна Албанска армија је спроводила терор на КиМ након српског повлачења 1999. године. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА