Најновије

ПУТИН СВЕ ПОМНО ПРАТИ: Украјински и НАТО бродови кренули у акцију на Црном мору, један погрешан потез и почиње хаос! (ВИДЕО)

Украјина и НАТО почели су данас војне вежбе у Црном мору са више десетина ратних бродова и авиона за које је Москва најавила да ће их пажљиво пратити.

Владимир Путин. (Фото: ria.ru)

Маневри "Морски поветарац 2021" изводе се неколико дана након инцидента у Црном мору када је, како руска војска тврди, британски разарач ушао у територијалне воде Русије.

Вежбе ће трајати две недеље и у њима учествује 30 ратних бродова и 40 авиона из САД, других чланица НАТО-а и Украјине, где се у Одеси већ налази амерички разарач "Рос".

Капетан америчке морнарице Кајл Гент рекао је да велики број учесника вежбе одражава заједничку посвећеност томе да се осигура слободан приступ међународним водама, преноси АП. Руско министартво одбране са друге стране најавило је да ће пажљиво пратити маневре, преноси ТАС С.

- Црноморска флота предузима низ мера за праћење операција бродова НАТО-а и других земаља, учесница у вежби ''Морски поветарац" - наводи се у саопштењу министартва.

Портпарол руског министра одбране Игор Конашенков раније је рекао да ће под плашстом вежбе "Морски поветарац 2021" украјинској војсци и снагама у Доњецку и Луганску бити допремљено модерно наоружање и муниција, преноси ТАС С.

Такозвана Косовска полиција под пуним наоружањем, бране Србима да стигну на Газиместан! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА