Најновије

КАКВО ИЗДАЊЕ ВЛАДИМИРА ПУТИНА! Испливала фотографија стара 20 година, погледајте ко му је правио друштво на пецању (ФОТО)

На друштвеним мрежама појавила се фотографија руског председника Владимира Путина настала у лето 2001. године.

Владимир Путин. (Фото: ria.ru)

Фотографија је настала пре 20 година, на пецању у Санкт Петербургу, а Путин је у друштву Жака Ширака, бившег француског председника.

То је уједно био и један од најпознатијих сусрета двојице лидера.

Лидери Русије и Француске током ове посете присуствовали су и концерту у Великој сали Санкт Петербуршке филхармоније.

После концерта, Владимир Путин и Жак Ширак састали су се у фоајеу Филхармоније са представницима Русије и Француске. Овај неформални форум назван је "Руско-француски дијалог о култури: прошлост, садашњост, будућност".

Током разговора, руски лидер је потврдио спремност Русије да заједно са Европском унијом ради на стварању заједничког европског економског простора и подсетио да таква идеја припада француском председнику Шарлу де Голу, који је говорио о стварању Европе од Атлантика до Урала.

У оквиру руско-француског дијалога о култури пре 20 година, Владимир Путин и Жак Ширак разговарали су са директором Ермитажа, Михаилом Пјотровским, који је и данас на тој позицији.

Руски председник изразио је задовољство начином на који европске земље помажу у модернизацији Ермитажа. На крају неформалног форума, шефови две државе отишли ​​су на трг испред руског музеја, где их је дочекало стотине становника Санкт Петербурга и гостију из Француске.

САД и НАТО напустили кључну базу у Авганистану! Више о томе ОВДЕ.

Извор: 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА