Најновије

СКАНДАЛ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ: Северини Младић као Хитлер, Срби су злочинци, али наш новац може да узме!

Звучи невероватно, али је истина: општина Врњачка Бања и њен челник Бобан Ђуровић ангажовали су хрватску певачицу Северину да 17. јула одржи концерт на тргу у том месту. Према проценама људи добро упућених у естрадне тарифе, то не кошта мање од 20.000 евра.

Северина (Фото: Јутјуб)

Иначе, Северина је пре неколико месеци оптужила Србе за злочине, а Ратка Младића упоредила с Хитлером. На српске паре, међутим, није гадљива. Ако нас од ње то не изненађује, звучи шокантно чињеница да јој је наступ плаћен из општинског буџета, парама свих грађана.

Драгослав Бокан, режисер и књижевник, сматра да су овакве ствари део антисрпског тренда.

- Ми још живимо у постјугословенском времену и боримо се да изађемо из те мочваре и тог живог блата, али то није једноставно. Зато овакве ствари не изненађују, а било их је и у још горој форми када је реч о концерту Дина Мерлина. Ми, Срби, имамо тај проблем јер код нас има људи који живе као марсовци, живе у Србији, али не желе да трпе судбину српског народа и својих суграђана, већ дезертирају из судбине нашег народа. Ова ствар је још гора када је реч о државним установама и установама од културног значаја. Јасно је да је у питању тренд пркосног инсистирања на регионалној и антисрпској причи - сматра Бокан и додаје да би он инсистирао на слогану ,,купујмо домаће, слушајмо домаће, читајмо домаће", што не значи да не треба да читамо и слушамо страно, али треба имати осећај и образ првенствено за своје.

Миодраг Линта, председник Савеза Срба из региона, имао је кратак коментар:

- Свако ко слави највеће етничко чишћење - "Олују", није добродошао у Србију.

Поменимо још и да је Северина пре годину дана имала концерт у Врњачкој Бањи. Тада је њен наступ затворио традиционални врњачки карневал.

Овако Северина пљује Србе

- Био је већ један, слично је размишљао о неистомишљеницима Хрватима. Звао се Младић или Хитлер. Није успео, на срећу. Убијао је Јевреје. Сликаре нису пуно убијали, колико знам.

- Годишњицу пада Вуковара, годишњицу "Олује" и слично обележава цела Хрватска, те је реч о делу историје о коме ће мој Александар, као и свако друго дете, учити у школи. Он је у вртићу почео да учи да пише на хрватском, а у основној школи мора савршено да научи, првенствено, матерњи језик, а тек потом и стране језике (мисли на српски иако је Александров отац Србин)

- Дете треба да учи хрватски јер говори само тај језик. Треба да учи хрватску историју и израсте у доброг Хрвата.

Голу Хајди Клум погледајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА