Најновије

ПУТ ДО ЗЛАТА НИКАД ЛАКШИ, А ОН СЕ ДВОУМИ! Од 19 најбољих након Нолета, у Токију не игра ових 11 тенисера!

Новак Ђоковић и даље је у дилеми да ли ће играти на Олимпијским играма у Токију, које ће због ковид протокола бити јединствене у историји.

Новак Ђоковић (фото: Јутјуб)

За сада је познато да ће 188 актера учествовати у пет дисциплина, мушком и женском синглу и дублу, односно у мешовитом ублу.

Да би играли, такмичари морају да испуне одређене услове у вези са учешћем у Дејвис купу или Били Џин Купу, а квалификација за појединачна такмичења заснива се првенствено на светској ранг листи од 14. јуна 2021. године, са 56 играча који учествују на мушком и женском такмичењу.

Шест од преосталих осам слотова доделиће се континентално преко Националног олимпијског комитета, а последња два места су резервисана за државу домаћина и за претходног освајача златне олимпијске медаље или Гренд слем шампиона.

Формат на Олимпијским играма у Токију састоји се од 64 играча у мушком синглу, биће шест такмичарских кола.

Прво коло играло би се 24. и 25. јула, друго коло је на програму 26. и 27. јула, осмина финала се игра 28. јула, четвртфинале 29. јула, полуфинале 30. јула, а дан паузе постоји за финалисте.

Већ 31. јула игра се меч за бронзу, а 1. јула се турнир завршава финалним дуелом.

Турнир би свакако трајао краће од Гренд слема који обухвата пуне две недеље, а Новаку би одлуку са „да“ могла да олакша конкуренција.

После освајања Вимблдона, отишао је у Црну Гору на одмор и преостаје му да одлучи да ли ће прихватити бројне ковид протоколе које Јапан прописује.

Већ су сигурни путници Миомир Кецмановић, Ивана Јоровић и Нина Стојановић, која ће поред сингла у дублу играти са Александром Крунић.
Новак Ђоковић

Ипак, највише се чека долазак Новака, који има још један адут за наступ – тврду подлогу.

Рекордер је Аустралијан опена са девет титула, има три титуле УС Опена, па је чак 9 од 12 Гренд слем титула освојио на овом терену.

Уз Новака, Миомир Кецмановић се директно пласирао као 47. на свету, биће у групи 56 играча који играју на основу рангирања.

Што се најуже конкуренције тиче, Новаку на путу неће стајати Рафаел Надал, Роџер Федерер и Доминик Тим, који је већ дуго због повреде ван строја.

Четворица играча из Топ 10 је ван конкуренције, па нема много препрека за Ђоковића на путу до злата, које му је измакло 2012. и 2016.

Надал је Игре отписао већ после Ролан Гароса, а Федерер је то учинио пре неколико дана.

„Доживео сам пад на колено током турнира на трави и морао сам да се повучем са Олимпијских игара у Токију. Веома сам разочаран, јер ми је част и врхунац каријере сваки пут када сам представљао Швајцарску. Желим целој швајцарској екипи пуно срец́е и навијаћу за њих. Кренуо сам са опоравком и надам се да ћу се вратити до краја године“, написао је Федерер, а неколико елитних отказа покренуло је лавину.

    Топ 20 тенисера са АТП листе и Олимпијске игре

    1 – Новак Ђоковић, под знаком питања

    2 – Данил Медведев

    3 – Рафаел Надал – не игра

    4 – Стефанос Циципас

    5 – Доминик Тим – не игра

    6 – Александар Зверев – не игра

    7 – Андреј Рубљев

    8 – Роџер Федерер – не игра

    9 – Матео Беретини

    10 – Роберто Баутиста Агут – не игра

    11 – Дијего Шварцман

    12 – Пабло Карењо Буста

    13 – Давид Гофан – не игра

    14 – Денис Шаповалов – не игра

    15 – Каспер Руд – не игра

    16 – Гаел Монфис

    17 – Хуберт Хуркач

    18 – Милош Раонић – не игра

    19 – Кристијан Гарин – не игра

    20 – Григор Димитров  – не игра

Два су услова за улазак на Маракану на први мече Звезде са публиком после толико времена, и не није вакцина! Сазнајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА