Најновије

САД И РУСИЈА ОДРЖАВАЈУ КОНТАКТ! "То је важно, али прерано је говорити о било каквим очекивањима"

Москва и Вашингтон, у извесној мери, спроводе споразуме који су постигнути на самиту одржаном у Женеви у јуну, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Џо Бајден и Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Како је Песков рекао, Сједињене Америчке Државе и Русија одржавају контакт о сајбербезбедности и стратешкој стабилности, преноси агенција Тас.

"Уговори се примењују у неком обиму, процес је кренуо, а то је врло сложен процес и прерано је говорити о било каквим очекивањима. Оно што је важно је то да постоји контакт", рекао је Песков коментаришући ситуацију у вези са руско-америчким споразумом.

Песков је додао да се комуникација у вези са сајбербезбедношћу и стратешком стабилношћу настављају и да они доприносе спровођењу споразума који су постигнути у Женеви.

Женева ће сутра бити домаћин нове рунде руско-америчких разговора о стратешкој стабилности.

Руску делегацију предводиће заменик министра спољних послова Сергеј Рјабков, док ће америчку делегацију предводити заменица државног секретара Венди Шерман.

Рјабков је раније рекао за Тас да је Москва планирала да темељно разговара о свим аспектима питања стратешке стабилности, да процени потенцијалне ризике и изазове, као и да развије оквир за будуће заједничке активности на терену.

Амери убрзано наоружавају ову своју државу, тамо су пребацили и Ф-35! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА