Најновије

Стојаковић и Јокић у другом НБА евро тиму – Дончић у идеалној петорци

Ниједан српски кошаркаш није се нашао у најбољем НБА тиму европских кошаркаша, али су двојица у другој постави.

Фото: pixabay.com

То су бивши бек Сакраменто Кингса и Далас Меверикса Предраг Стојаковић, те актуелни МВП НБА лиге Никола Јокић из Денвер Нагетса.

С друге стране, у идеалној постави се после само четири (нокомплетне) НБА сезоне нашао Словенац Лука Дончић, уз Грка Јаниса Адетокумба, Француза Тонија Паркера, Немца Дирка Новицког и Шпанца Пауа Гасола.

Уз Стојаковића и Јокића, у другој постави су и двојица Хрвата – Тони Кукоч и Дражен Петровић, те Литванац Арвидас Сабонис.

Најбољи НБА европски први и други тим одабрали су навијачи из Европе и престижни панел састављен од више од 40 представника европских медија, емитера, утицајних и познатих личности. Гласови навијача су чинили 50% коначног резултата, док је панел одредио преосталих 50%.

"Европски играчи из прошлости и садашњости оставили су неизбрисив утицај на НБА и кошарку уопште", рекао је НБА шеф за ангажовање и директан приступ фанивима у Европи и на Блиском Истоку, Џорџ Ајвазоглу, "Док славимо нашу значајну сезону 75. годишњице, срећни смо што одајемо признање за 10 најбољих европских играча свих времена, који су сви инспирисали генерације љубитеља Лиге широм Европе и света".

У прве две категорије гласања, Чикаго Булси (1995-1998) су проглашени за НБА династију свих времена, док је дрес Торонто Репторса из сезоне 1998/1999 освојио титулу најбољег НБА дреса свих времена, а тријумф Немца Дирка Новицког у финалној серији НБА сезоне 2011. је одабран за НБА моменат свих времена.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА