Најновије

РИТЕР: За Украјину је све готово

„Украјина неће издржати још пет до осам месеци у садашњим условима. Не знам да ли су људи видели шта се сада дешава у Харкову. ПВО не функционише. Руси сада могу да бацају клизне бомбе на Харков. Харков је одувек био једно од оних места где је постојала богата ПВО,” тврди Скот Ритер, бивши обавештајни официр америчког маринског корпуса.

По његовом мишљењу украјинска војска је до сада могла да делује унутар Харкова са осећајем нерањивости, али то се променило.

„Русија баца бомбе на централне области Харкова, уништавајући циљеве. Харков више није у стању да се одупре. Верујем да ће Украјина морати да преда Харков у наредним недељама, јер немају шансе да га држе. Биће опкољен,” каже Ритер.

Ритер истиче да Украјинци нису у више стању да створе одрживу, кохезивну одбрану јер ће Русија користити системе наоружања који могу да делују са великим степеном слободе, пошто Украјина више нема никакве могућности противваздушне одбране.

Русија контролише ваздушни простор и то ради не само на бојном пољу уз помоћ клизећих бомби, већ и у позадинским подручјима уз помоћ дронова.

„Сада једноставно покривају позадинске области, уништавајући све што се тамо креће. Додајте овоме чињеницу да Русија више не стоји на церемонији када је реч о стратешкој ваздушној кампањи. Почињу да користе хиперсонично оружје: „цирконе“, „бодеже“. Не функционише одбрана чак ни против дронова. Сада више нема пројектила. Зато беспилотне летелице сада лете и погађају стратешке циљеве. За Украјину је све готово“, оцењује амерички стручњак.

ПРИЗНАЊЕ НАПАДАЧА НА "КРОКУС СИТИ": Кренули смо у Кијев по награду

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА