Најновије

ОДАКЛЕ ВАМ ПРАВО? Порука из Санкт Петербурга Немачкој због Сребренице: Лицемерје!

Учесници међународне седнице о безбедности у Санкт Петербургу дошли су до закључка да је резолуција о наводном геноциду у Сребреници, коју Немачка промовише у УН, лицемерје и извртање чињеница, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

Како је истакао Патрушев, то је покушај да се изврши притисак на српски народ.
- На нашем састанку смо, између осталог, разговарали о информацијама да Немачка покушава да на Генералној скупштини УН прогура резолуцију о геноциду у Сребреници. Невероватно је што та иницијатива долази од земље која је током Другог светског рата истребила десетине милиона људи и која је починила небројене злочине против човечности који немају рок трајања. Наравно, такав лицемерни корак Немачке изазвао је огорчење и негодовање - рекао је Патрушев након 12. међународног састанка високих представника који се баве питањима безбедности.

Он је подсетио да смо се „сасвим недавно присец́али бројних жртава варварског НАТО бомбардовања Југославије“.

- Учесници конференције су се питали какво морално право ти људи уопште имају да осуђују оне које су недавно немилосрдно уништавали. Наши партнери су истакли да такозвани докази о геноциду у Сребреници, које је представио Берлин, нису ништа друго него извртање чињеница, где је све преокренуто. Циљ је да се изврши притисак на српски народ који води независну политику без обазирања на Вашингтон и Брисел - оценио је Патрушев.
Наше колективно сец́ање посебно је важно данас, када су све приметнији покушаји да се оживи фашизам, додао је он.

- У том контексту ценимо то што је потврђена спремност да се наставе заједнички напори на очувању историјског сец́ања, као и да се боримо против фалсификовања историје коју организује Запад - рекао је Патрушев након састанка.

БЕЋКОВИЋ: Немци опростили себи најстрашније злочине над Србима

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА