Најновије

"КАД НЕКО ПОГИНЕ ИЗАЋИЋЕМО НА ТЕРЕН" - Брутална нелегална градња, полиција држи страну нелегалном инвеститору

У мирном крају београдског насеља Миљаковац 3, где су претежно породичне куће, гради се нелегална вишеспратница.

Упркос вишеструким затварањима од стране грађевинске инспекције, присутности правоснажног решења о рушењу и две поднесене кривичне пријаве против власника парцеле, незаконита градња на истој локацији је скоро завршена.

Све законске мере нису успеле да зауставе очигледно нелегалну градњу, па се намеће питање ко је то јачи од закона. 

“Ми смо малопре видели пар радника који се налазе у самом објекту, оно што су нам рекле и комшије са којима смо разговарали пре самог укључења, јесте да се активно и свакога дана ради на изградњи овог објекта и као што можете и видети иза мене, радови су при крају, објекат је изграђен, а сада се заправо завршава кров”, рекла је репортерка Н1 телевизије. 

Једна од мештанки овог насеља Катарина Ђокић, рекла је кроз шта су све прошли сви заједно и колико дуго траје ова борба. 

“Наша борба траје скоро годину дана. Овде је иначе била кућа комшије која је била у форми приземља, први спрат и поткровље што је локацијски дозвољено за ово подручје. Онда у неком моменту, почели су са неким непознатим лицима и неком непознатом фирмом да обрушавају то, тада креће изградња, другог, трећег, четвртог спрата и ви видите шта се сад све дешава, грађевинска инспекција је затворила градилиште још у септембру, стављали су траку више пута, те особе које ту живе и нека непозната лица само изађу и поцепају то и наставе да граде”, додала је Катарина Ђокић. 

Зоран Ђукелић, адвокат говорио је пред камерама Н1 телевизије, објашњавајући целу ову ситуацију из правног угла.

“Ово је типичан пример како се данас гради у Београду, једноставно без иједног јединог папира је ова зграда овде никла. Овде су моји клијенти и мештатни нешто предузимали током прошле године и морам да кажем да је грађевинска инспекција урадила све што је у њиховој надлежности. Они су донели решење да се обустављају радови и стављали су те заштитне траке, као што је рекла Катарина, међутим радови су настављани даље”, рекао је адвокат Ђукелић.

Треба додати да је безбедност људи оваквом градњом и те како угрожена, реакција полиције је била испод сваког нивоа. 

“Што се тиче полиције коју су позивали мештани овде, комшије и моји клијенти, морам да кажем да ту нису наилазили ни на какво разумевање, чак су у јендом моменту госпођи рекли да ће они да изађу овде на терен када евентуално неко погине или се деси нека тежа повреда, што је потпуно неприхватљиво”, додао је Зоран Ђукелић.

Тужилаштво формирало предмет против Мила Ђукановића

Извор: Правда.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА