Најновије

"Босна у НАТО само ако у њега уђе Србија"

Председавајући Председништва БиХ Младен Иванић рекао је да БиХ може ући у НАТО само онда ако, и кад, у тај савез уђе Србија.
НАТО (Фото: photos.state.gov)

НАТО (Фото: photos.state.gov)

"Јаснији став од тог не може. Свака друга опција подразумевала би поделу српског народа. Не требају нам референдуми. Ту тему заправо не треба ни отварати, јер за чланство БиХ у НАТО нема услова све док Србија није у том савезу", рекао је Иванић у интервјуу за данашњу "Политику". На питање да ли се у БиХ може водити политика која неће бити оптерећена сврставањем ни на једну страну, Иванић је рекао да може и то тако "што ћете водити своју политику, гледати сопствене интересе". "Наш интерес јесте да имамо коректне односе с Русијом, као и добре односе са ЕУ. Ако нас они терају да се определимо за једне, онда тај више није наш пријатељ", рекао је Иванић. Што се тиче изјаве Едија Раме о великој Албанији или именовању Анте Готовине у саветодавна тела у Хрватској, Иванић је рекао да сматра да је садашњи приступ Београда, "па и српског фактора у БиХ, изузетно позитиван и да ћемо ми од тог имати користи". "Полако се показује да су, у светлу помирења, најнормалнији део политичких елита овог тренутка на простору Балкана заправо српски кадрови", рекао је Иванић. "Врло брзо ће се та корист и практично показати, јер ће свет подржавати оне који не желе сукоб и који ауторитет, уместо на сукобима, граде на уверењу у властиту снагу. Руководство Србије па и руководство Срба у БиХ осећа ту снагу", рекао је председавајући Председништва БиХ. Иванић је казао да се залаже да се Канцеларија високог представника (ОХР) у БиХ потпуно угаси. "Никад више неће бити сагласности да ОХР посеже за бонским овлашћењима, јер за то нема услова. Присуство ОХР је више жеља неких међународних актера да буду присутни у БиХ, а да при томе не буду сведени само на ново амбасада", рекао је Иванић.
Прочитајте још:ЛУКАШЕНКО: Белорусија неће ући у састав Русије, то Москва никад није тражилаМадуро: Не верујем Вам, председниче Обама!
Извор: Танјуг, Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА