Најновије

СТРАХ ОД РУСА И РАДИЈАЦИЈЕ: Чешка и Словачка забраниле подршку Русима, грађанима прете затвором (ВИДЕО)

- У Словачкој и Чешкој је забрањено подржавати руску специјалну операцију у Украјини, ко то чини може добити вишегодишњу затворску казну - каже у интервјуу за Хелм Каст панслависта из Прага Рене Полух.

Ранији протест подршке Русији испред амбасаде у братислави (Фото: Јутјуб)

Он каже да су обе земље увеле ванредно стање и увеле прописе које подсећају на ратно стање и које дају право војсци и државној администрацији да може да узме имовину грађана, објекте, возила и храну, за државне потребе.

Полух објашњава да нема страха за несташицу хране, али да у апотекама влада несташица таблета јода које помажу код радијације. 

Према његовим речима већина избеглица која је из Украјине стигла у Словачку су заправо мигранти из Африке или Блиског истока иако у медијима покушавају да их прикажу као студенте. Људи који су са избеглицама били у директном контакту кажу да нико од њих не зна ни руски ни украјински језик и да је реч о мигрантима, а не студентима.

У емисији се говори о односу Чеха и Словака према Русима, о односима тих земаља са Србијом и о везама словенских народа.

 

Руска војска почела је да гађа украјинске снаге прецизно навођеним артиљеријским мецима 2К25 Краснопољ. О чему се тачно ради погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА