Најновије

ЗЕЛЕНСКИ СЕ ОБРАТИО АЛБАНСКОМ ПАРЛАМЕНТУ: Апел властима у Тирани

Украјински предеседник Володимир Зеленски апеловао је у данашњем обраћању парламенту Албаније путем видео везе да ова земља затвори луке за руске бродове и ограничи доласке руских туриста.

Владимир Зеленски (Фото: Председништво Украјине)

Зеленски је додао да руске банке треба одвојити од глобалног финансијског система, а у међувремену, затворити луке за руске бродове и ограничити број руских туриста, преноси Еуроњуз Албанија.

Украјински председник је навео да се у Европској унији расправља о шестом пакету санкција и да обим трговине са Русијом мора бити смањен, „колико год то било тешко“, те да Уједињене нације треба да прекину сарадњу са овом земљом.

Он је у данашњем обраћању парламенту Албаније навео да је украјинска војска у зонама које су напустили руски војници пронашла масакрирана тела.

Додао је и да "Руси не дозвољавају да се доставе храна и лекови у зоне оружаног сукоба и да чак, убијају децу“, преноси Албаниан дејли њуз.

Говорећи о ситуацији у Маријупољу, украјински председник је навео да је то потпуно уништен град у ком постоје само „деструкција, убиства и тотална пљачка“ и да су у њему уништени многи верски објекти.

Зеленски је захвалио Албанији на подршци коју ова земља пружа Украјини, наводи Албаниан дејли њуз.

О ситуацији у Мариупољу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА