Најновије

''АЗОВ'' ПРОТИВ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ: Маринци контактирали руске снаге?

У Украјини се наставља хистерија, која је повезана са неспособношћу власти земље да ослободе припаднике екстремистичког пука Азов који су опкољени у ''Азовстаљу''. Уз оптужбе против политичара, ту су и оптужбе за издају високих украјинских официра.

Украјинска војска (Фото: Министарство одбранбе Украјине)

Супруга припадника '’Азова'’ Арсенија Федосјука Јулија рекла је да је командант украјинске 36. бригаде маринаца пуковник Владимир Барањук издајник који је имао контакте са Русима и намерно предао своје људство, које је поседовало оружје и муницију како би наставио отпор. Она је то изјавила у интервјуу за украјински лист Телеграф.

Према речима Федосјукове, припадници '’Азова'’ такође оптужују украјинску војску да је напустила положаје у близини Мариупоља и дозволила да град буде опкољен.

Подсетимо, Мариупољ је био највећи град у ДНР под контролом украјинске војске. Операција његовог ослобађања траје од почетка марта. У овом тренутку, стамбени комплекс града је очишћен од украјинске војске, која је протерана у фабрику Азовстал, где је блокирана. Највећи део украјинских снага у фабрици чине припадници пука '’Азов'’, међу којима има и странаца.

О странцима у '’Азовстаљу'’ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА