Најновије

НАПЕТО У И ОКО СЕВЕРОДОЊЕЦКА: Руске снаге закорачиле у фабрику Азот, има и грузијских плаћеника

Жестоке борбе воде се у Северодоњецку, једном од кључних градова у Луганској народној републици.

Јединице Народне милиције ЛНР и руске војске ушле су у постројење Азот, али сама фабрика још није у потпуном окружењу. Хуманитарни коридор за цивиле ни јуче није искоришћен.

Оружане снаге РФ настављају да стежу обруч око индустријске зоне на југозападу Северодоњецка. Заузета су стамбена насеља на јужној периферији града, која су претходно напуштена од стране Оружаних снага. Судећи по борбама на постројењу за пречишћавање отпадних вода и у Лесној дачи, део Сиротина тренутно контролишу и снаге Оружаних снага РФ и НМ ЛНР.

Физички, котао око индустријске зоне још није затворен, али све улице су гађане. Оружане снаге РФ ударају на границе индустријске зоне, покушавајући да се уздрже од уништавања радионица у којима се могу налазити цивили. Међу војним лицима и јединицама територијалне одбране заробљеним у фабрици потврђено је присуство грузијских јединица.

Оружане снаге Украјине позивају се на предају, разбацујући летке са упутствима за напуштање индустријске зоне.

У Лисичанску су виђени војници јединица Снага за специјалне операције Украјине: украјински специјалисти делују као артиљеријски извиђачи и коригују артиљеријску ватру помоћу беспилотних летелица.

У град који се налази на јужној обали и даље се шаље појачање: војно-транспортни хеликоптери Ми-17 примећени су на југозападном улазу у град.

Како Чанак провоцира из Украјине прочитајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА